AutoMate Final Event – Versailles

AutoMate Final Event – Versailles

A BroadBit részvételével zajlott az AutoMate projekt záró demonstrációs eseménye 2019. június 12-én a Versailles melletti tesztpályán.


A projekt közel három éve indult és 10 partner cég, egyetem és szervezet dolgozik benne. A projekt legfontosabb célkitűzése, hogy az önvezető gépjármű és vezetője között a hatékony együttműködés érdekében új módszereket és adaptív stratégiákat fejlesszen ki.

A fejlesztés eredménye remélhetőleg hozzájárul az önvezető autók elfogadásához, az önvezető funkciók iránti bizalom felépítéséhez.

A BroadBit a V2X kommunikáció szakértőjeként járul hozzá a projekthez. A tesztpályára telepítettünk egy jármű-infrastruktúra kommunikációt biztosító állomást, ami útfelújítási munkálatokkal kapcsolatos adatokat küldött az autónak. A demonstráció során az útfelújításhoz közeledő önvezető jármű időben értesült a számára nem megoldható közlekedési szituációról, és kérte a sofőrt a vezetés átvételére. Mindeközben az autó folyamatosan kommunikálta, hogy milyen beavatkozást vár a vezetőtől, és felkészítette a várható szituációra.

Link: http://www.automate-project.eu/news/approaching-automate-final-event/